CARTA AL SR. MAS I CÍA

04.06.2013 19:45

Molt Sr. meu,

abans de res, indicar-li que si alguna cosa em fa por és als "il·luminats" que al llarg de la història han aparegut als moments més "propicis" degut a crisis, tant polítiques com a econòmiques. Julius Caesar va aparèixer a l´història per la seva ambició pel poder, ja que la família Julia era una de les més prestigioses de Roma, però sense avantpassats amb presigi. Per aconseguir el poder, necessitava diners, i la guerra contra els gals li va proporcionar diners i glòria, i a partir d'aquí tots sabem que va arribar al màxim poder com a dictador de Roma. A la Gàl·lia, Helvetia i la terra del anglesos va deixar més de 6 milions de morts i alguns romans, i anys més tard,  per eliminar al seu oponent Cneus Pompeius Magnum (Pompeyo Magno) i després de la guerra civil, un altre milió de morts, aquesta vegada romans.

Què va passar? com a "descendent" d'Enees i la deessa Venus, la seva egolatría i l'ERÒTICA del poder li van guanyar la partida..... un "Il·luminat".

Podríem parlar de molts il·luminats que al llarg de la història han estat ( Cessar, Napoleó, Gengis Khan, Che Guevara, ....) i molts mès que ho van intentar i no van arribar. En tots els casos el final sempre ha estat el mateix, mort de milions de persones que no tenien ni idea de política ni d'estratègia. No ho comparo amb aquests, no pensi que vostè arribará a l´història com ells, només defineixo als grans "il·luminats" de la història, amb els quals alguna similitud trobo amb vosté.

A petita escala, m'adono que vosté ha aparegut en un moment de crisi econòmica i institucional general en un petit territori, i pels seus comentaris en premsa ( a la seva casa sé positivament que es riu de nosaltres), veig amb veritable por que desitja perpetuar el cognom Mas, com l'artífex d'alguna cosa que uns altres com Prat de la Riba i Companys no van poder fer. Per això utilitza tot tipus de mecanismes per incitar el clima polític ( no ens volen els espanyols, estem a la vora del col·lapse econòmic per culpa dels altres, els diners que ens roba Madrid, etc..). Està vosté pensant com un il·luminat, fins i tot camina amb el cap alt i mirant sempre cap amunt, mai als peus. Em fa por i pot caure.

El passat 11 de setembre va utilitzar la diada catalana i als catalans, per augmentar el seu propi ego i la seva  "dignitas" (aquest adjectiu ho van encunyar a Roma persones com Cessar) per crear la seva pròpia imatge de l´home mès important de Catalunya (imago per als romans). Em fa por vostè.

Perquè no explica la realitat (no la seva versió) a la gent del carrer, sobre allò que va passar fa gairebé 300 anys a Barcelona a compte de l'11 de setembre de 1714?

L'hi explico jo:

Com el rei d'Espanya Carles no té descendència, proposa a Felip, nét de Lluis XIV, com a nou rei d'Espanya, uns quants "il·luminats" a Barcelona (com vostè), davant els consells i futures prebendes que els fan els seguidors de l'arxiduc Carles i els anglesos (que veien perillós una unió de França i Espanya), decideixen anar contra del rei Felip i gairebé ho aconsegueixen (van armar un exercit a Barcelona que va arribar a les portes de Madrid deixant tota la ruta plena de morts). Els seguidors de Felip es defensen i després de derrotar les forces anglo-catalanes enviades a Madrid, segueixen fins a Barcelona i l'11 de setembre de 1714 el duc de Berwick ( al que no tinc cap estima)  al capdavant de les tropes de Felip, entra a Barcelona i deroga totes les lleis catalanes.

Ni a favor ni en contra d'uns o uns altres per la meva banda (300 anys son massa), això és HISTÒRIA i sé que la majoria dels espanyols actuals no són d'aquella Espanya Una, Gran i Lliure d'anys enrere. El problema és que com va dir Churchill, la guerra és una cosa que comencen uns pocs que dinan junts a vegades com camarades, envien a la mort a milions de persones que no saben perquè van a la guerra, i ells segueixen menjant i sopant amb els antics enemics després de la derrota o victoria. (ho va dir d'una altra forma però el sentit és aquest).

Des de llavors, la festa nacional catalana té aquesta data, però jo crec que és perquè els descendents catalans vegin què passa quan alguns il·luminats volen "aferrar-se" al poder, i a on arriban les coses quan s'intenta revolucionar un poble, les coses s'obtenen amb el diàleg, no amb la ruptura.

Sr Mas, deixi d'aplicar foc i fomentar el odi a les persones d'aquest país, no enganyi als catalans i deixi de MANIPULAR a les masses amb la TV3 i premsa, esta fent el mateix que fa 80 anys va fer Goebels, ministre de la propaganda del III Reich. Vivim una una època tranquil·la, amb un benestar correcte ( pitjor que el de tots els politics, però suficient per vivir feliços) i la crisi passarà en poc de temps (millor si tots els politics com vostè, Rajoy i Rubalcaba  ens deixen en pau).

Millor que la història li recordi com una persona que va portar Catalunya de forma correcta i va deixar assegudes les bases d'una Catalunya autonòmica o federal, amb les seves connotacions especials (idioma, leis, etc..) dins d'un país ja consolidat al mercat comú, i eviti anar per rumbs independentistes que poden portar-nos al desastre econòmic, a Espanya i a Catalunya. En definitiva, no es converteixi en un "il·luminat" i adquireixi una mica de seny. Altres partits polítics de Catalunya no desitgen seguir aquest camí, fins i tot dins de la seva coalició...

Fa més de dos mil anys a Roma, un "il·luminat" que es volia proclamar rei de Roma ( Catilina ), va començar creant en els seus seguidors aquest mateix sentiment de superioritat i odi, i el cònsol electe, Ciceró, li va dir en una de les seves Catilinarias: "Quosque tamdem Catilina, abutere patientia nostra" ( Fins a quan, Catilina, esgotaràs la nostra paciència).